Caută
Close this search box.

Proteste la Ministerul Sănătății. Sindicaliștii cer respectarea drepturilor salariale

âteva sute de membri ai Federaţiei SANITAS pichetează miercuri Ministerul Sănătății, pentru susținerea drepturilor salariale ale angajaților din sănătate și asistență socială.

În jurul orei 11, în fața sediului ministerului Sănătății se aflau aproximativ 300 de cadre medicale din Harghita, Arad, Cluj, Odorheiu Secuiesc, Brăila și Bacău.

Solicitările sindicaliștilor de la SANITAS sunt următoarele:

1. Eliminarea din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială.

2. Raportarea sporurilor la salariul de bază din 2019 pentru TOȚI salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

3. Asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Recent, reprezentanții SANITAS au protestat și la Ministerul Finanțelor Publice, unde au cerut ca instituția să dea curs solicitărilor repetate din ultimele luni și ”să prezinte impactul bugetar estimat, în baza căruia s-a fundamentat O.U.G. 114/2018 – actul normativ care a afectat semnificativ veniturile salariaților din Sănătate și Asistență socială, începând cu 1 ianuarie 2019”.

Federația SANITAS anunță că va continua acțiunile de protest conform programului stabilit, ”până când guvernanții vor înțelege să-și asume efectele negative generate de reglementările în materie salarială din ultimii doi ani și să găsească soluții reparatorii”.

Astfel, pe 20 martie sindicaliștii din sănătate vor picheta Ministerul Muncii, iar în aprilie vor organiza un miting în Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri