Caută
Close this search box.

PSD face presiuni asupra Consiliului UE ca să nu fie aleasă Kovesi procuror şef european

kovesi

Europarlamentarul Cristian Preda anunţă că PSD, prin Viorica Dăncilă, se foloseşte de faptul că România deţine preşedinţia Consiliului UE pentru a face presiuni, astfel ca desemnarea Laurei Codruta Kovesi pentru funcţia de şefă a Parchetului European să fie amânată cât mai mult.

„A doua rundă de discuţii PE-Consiliu despre EPPO s-a încheiat. Dancila face presiuni asupra Consiliului pentru ca LCK să nu fie desemnată în poziţia de procuror şef de către actualul Parlament European.

Am încredere în negociatorii PE – Grassle, Sargentini, Moraes – care susţin o instituţie solidă. Una care să lupte cu corupţii, nu să facă pe plac statelor-membre care tolerează fraude şi ilegalităţi”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Negociatorii Parlamentului European (PE) şi ai Consiliului Uniunii Europene nu au ajuns la un acord cu privire la desemnarea primului procuror-sef european, funcţie pentru care candidează şi fostul procuror-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, următoarea lor reuniune fiind prevăzută pentru data de 4 aprilie.

Informaţia a fost confirmată de către un ofiţer de presă al Parlamentului European.

În cazul în care echipele de negociere ale Parlamentului European şi Consiliului UE nu vor ajunge la un acord pe 4 aprilie, următoarea şi ultima dată prevăzută pentru aceste negocieri este 10 aprilie, explică Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri