Caută
Close this search box.

Raportul Mueller va fi publicat cel târziu la jumătatea lunii viitoare

Robert Mueller

Raportul procurorului special Robert Mueller, care a anchetat aproape doi ani asupra eventualelor legături între apropiaţi ai lui Donald Trump şi Rusia, va fi dat publicităţii cel mai târziu la jumătatea lunii aprilie, a anunţat miercuri ministrul american al justiţiei, Bill Barr.

„Cred că vom fi în poziţia de a difuza raportul cel mai târziu la jumătatea lui aprilie, dacă nu mai devreme”, a afirmat el într-o scrisoare adresată Congresului, precizând că nu intenţionează să îl trimită în prealabil Casei Albe.

Bill Barr a publicat duminică un rezumat de patru pagini din acest document potrivit căruia nu există probe care să demonstreze o coordonare între echipa lui Trump şi Moscova pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016.

Subliniind că raportul procurorului special Mueller are aproape 400 de pagini, ministrul justiţiei a precizat că lucrează în continuare pentru a identifica şi retrage anumite fragmente sensibile ce ar putea pune în pericol unele surse sau conţine elemente ale altor anchete în desfăşurare.

Democraţii reclamă cu tărie publicarea raportului. Ei insistă în special asupra necesităţii de a avea mai multe precizări în problema unei eventuale obstrucţionări a justiţiei din partea lui Donald Trump.

În acest ultim aspect, Robert Mueller nu a formulat o concluzie definitivă. „Deşi acest raport nu conchide că preşedintele a comis o infracţiune, nici nu îl exonerează în legătură cu o infracţiune separată de obstrucţionare a justiţiei”, a scris el.

Bill Barr a mai scris că, după examinarea constatărilor lui Mueller, probele „nu sunt suficiente pentru a stabili că preşedintele a comis un delict de obstrucţionare a justiţiei”, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri