Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan prefigurează scenariul căderii lui Liviu Dragnea

rareş bogdan

Jurnalistul Rareş Bogdan publică pe Reporter Global un articol despre modul în care, eventual, ar putea să se desfăşoare căderea lui Liviu Dragnea.

„Ceaușescu a plătit deoarece a întins coarda”, avertizează Bogdan. Apoi explică:

… pentru a putea să-i trimitem (n.n.: pe cei din PSDragnea) unde le este locul, mai trebuie să facem un mic efort: să mergem la vot. Nu înseamnă prin asta că politica este strâns legată de corectitudinea hotărârilor judecătorești, dar o influență tot are.

Magistrații sunt oameni și uneori au nevoie de un imbold să aplice legea FĂRĂ SĂ SE TEAMĂ. Magistrații nu sunt altfel decât societatea românească în ansamblul ei, dar tocmai asta poate fi frumusețea. Românii simt că li se fură țara și nu vor tolera să-și vadă vatra devastată de infractori.

Tot așa, magistrații, îndrăgostiți de lege, mândri de calitatea lor de soldați ai dreptății, nu vor permite unor analfabeți să le ruineze visul. Și, văzând că poporul decide o direcție anti-infractori, se vor simți protejați, vor ști că au decis bine.

Cum poate România să scape?

Ca niciodată după 2007, exercițiul votului la alegerile europarlamentare sunt cel mai important scrutin din România. Ele vor da tonul, de ele se teme Dragnea Liviu Nicolae cel mai tare. Alegerile din 26 mai vor lumina nehotărâții, ele vor spune Uniunii Europene cât de dornici suntem să scăpăm de corupți. Totodată, alegerile din 26 mai vor spune românilor refugiați în patrii de împrumut dacă e cazul să viseze că s-ar putea întoarce, vreodată, acasă. Văzându-și familiile, prietenii, că s-au predat, vor înțelege că România rămâne un vis frumos, de neatins, pe care o vor adora de la distanță cu sentimentul amintirii primei iubiri.

Cu un scor de 30%, președintele PSD ar putea pretinde partidului să-l asculte în continuare, chiar dacă în decembrie 2016 a reușit să obțină 46%. Cu un scor în jur de 25%, jocurile interne se relansează, dar cu un PSD la 20%, Dragnea Liviu Nicolae e istorie. Una nefericită, dar istorie. Unde sunt restul, până la 46%? Sunt românii care s-au prins cât de tare au fost mințiți. Ei valorează aur. Nu sunt ușor de convins, căci sunt inteligenți. Să mă explic: ei nu sunt derutații care au înghițit gălușca lui Dragnea. Au înghițit-o deoarece sunt curați la suflet și își doreau să spere, traumatizați, probabil, de experiențe de viață traversate cu mari dificultăți. Dar sunt românii care s-au prins că Dragnea le-a folosit traumele, spaimele metafizice, traficate cu retorica „străinul rău”, iar acum sunt în situația de a opta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri