Caută
Close this search box.

Relația SUA-Marea Britanie va prospera după Brexit, indiferent de scenariul acestuia

Relația Marii Britanii cu Statele Unite este mai importantă decât oricând și va prospera pe măsură ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, a declarat miercuri ambasadorul Washingtonului la Londra, Woody Johnson, informează Reuters.

El a adăugat că șansele unei viitoare înțelegeri comerciale dintre cele două țări nu ar trebui să fie afectate de preocupările false față de practicile agricole din SUA, despre care a spus că au fost în mare măsură conduse de Uniunea Europeană pentru a crea bariere în calea produselor agricole din SUA. „Am încredere că orice cale decideți să urmați, SUA și relația noastră specială vor continua și vor prospera, orice s-ar întâmpla”, a declarat el pentru BBC Radio.

Întrebat dacă acest lucru este inclus într-un scenariu Brexit, el a răspuns: „În orice situație, știu că cele două țări trebuie să fie împreună în această lume liberă. Există mult pericol acolo, deci relația noastră este mai importantă acum decât oricând, orice s-ar întâmpla cu Brexit”.

Johnson a declarat că nu poate confirma dacă președintele american Donald Trump va efectua o vizită de stat în Marea Britanie în iunie – la a 75-a aniversare a aliaților D-Day Landings în Franța din timpul celui De-al Doilea Război Mondial. „Cred că a fost prezentat, dar nu am niciun detaliu chiar acum. El are un program foarte încărcat, dar ne-ar plăcea să-l avem aici”, a spus el. „Mama sa s-a născut aici, așa că are o mare afecțiune pentru această țară”.

Trump a vizitat ultima dată Marea Britanie în iulie 2018.

Un răspuns

  1. Vorba este libera iar hartia „suporta” orice. Mica Britanie se afla intr-un „cosmar” al coloniilor iar „planurile Marshall” nu mai sunt de actualitate. Ea, Britania va trebui sa gestioneze retragerile de capital, relocarile productiei si presiunea constanta a angajamentelor sociale si nu „fratii de-nprumut” care se „baga in seama”.
    Stiti, era un banc la „radio” Erevan:
    – „putem sa ne spalam in fund cu apa incazita de o explozie nucleara?
    – da, numai sa va mai gasiti fundul,”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri