Caută
Close this search box.

Replici acide între Dragnea și Iohannis: “Să nu se mai înece când vorbeşte despre România”

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a atacat din nou pe social-democraţi: “PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, inducând oamenilor teamă de Europa”, a spus Iohannis, cu referire la discursurile anti-europene ale lui Liviu Dragnea.

“Să nu se mai înece când vorbeşte despre România”, i-a răspuns şeful PSD, care a ajuns la spital din cauza durerilor de spate.

Schimbul de replici a avut loc în contextul în care liderii populari europeni au fost sâmbătă la Bucureşti, iar liberalii şi-au prezentat în faţa lor candidaţii pentru alegerile europarlamentare.

Într-un discurs plin de efuziune, Ludovic Orban a prezentat candidații partidului pentru alegerile din 26 mai. În fața liderilor regionali ai Partidului Popular European și a trei mii de aleși locali din țară, dar și a președintelui Klaus Iohannis, Orban a vorbit despre sondaje de opinie foarte optimiste.

Ludovic Orban, președinte PNL: “PNL a depășit PSD și nu doar că a depășit, dar suntem pe o traiectorie ascendentă pentru că și-au bătut joc de România”.

Preşedintele PNL a făcut trimitere la asediul de la Viena şi a susţinut că “husarii înaripaţi” sunt pregătiţi:

“O să închei cu un strigăt de luptă. Ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o şarjă de cavalerie care a fost condusă de husarii înaripaţi polonezi şi care au reuşit să întoarcă pe spate sute de mii de otomani şi care erau împrejurul Vienei, reuşind să păstreze Europa aşa cum este ea astăzi. Dragii mei, şarja de cavalerie a început, husarii înaripaţi sunt pregătiţi de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă”, a conchis Ludovic Orban.

Liberalii îl susțin pe Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat în fruntea țării, iar Orban a dat asigurări că șeful statului poate “zdrobi” orice alt candidat.

Klaus Iohannis, președintele României: “PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, inducând oamenilor teamă în Europa. Este modul pesedist cinic și iresponsabil de a face politică”.

Liderul PSD i-a răspuns de la Snagov, unde a ținut un discurs în fața social-democraților din Ilfov: “Pentru Iohannis am o singură replică: să nu se mai înece când vorbeşte despre România, asta aş vrea. Iohannis nu poate critica pe nimeni, este ultimul care poate critica pe cineva pentru patriotism”.

În timpul declarațiilor, Dragnea a dus deseori mâna la spate, în zona lombară.

În urmă cu două săptămâni, acesta s-a plâns de dureri puternice de spate, iar surse apropiate președintelui susțin că durerile s-au acutizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri