Caută
Close this search box.

Robert Negoiță, ironic la adresa lui Dăncilă: Să ne citească un discurs, puteam să ne angajăm să nu-i punem nicio întrebare

diicot

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă, care este preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), s-a declarat „amărât” că premierul Viorica Dăncilă nu a venit, miercuri, la Adunarea Generală a AMR, spunând că Dăncilă ar fi putut să vină să le citească un discurs și că nu-i puneau nicio întrebare, ca să nu-i creeze dificultăți.

„I-am dat invitaţie, am văzut că a participat la alte adunări generale. Putem şi noi să ascultăm aici să ne citească un discurs, puteam să ne angajăm să nu-i punem nicio întrebare, eventual, ca să nu creăm dificultăţi. Regret profund că nu am avut parte şi noi să vină aici, să fie cu noi, este pentru prima dată. Chiar am avut premieri care nu au stat mai mult decât 5-6 luni de zile şi au venit la Asociaţia Municipiilor, la Comitetul director, nu neapărat la Adunarea Generală. Sunt amărât de chestia asta”, a spus Negoiţă, la Adunarea Generală a AMR.

În altă ordine de idei, Negoiţă a reproşat Guvernului că „se laudă” cu măsuri precum scutirea persoanelor care lucrează în construcţii de impozitul pe venit, deşi acest lucru afectează bugetul autorităţilor locale.

„Am văzut că Guvernul iese de foarte multe ori să se laude cu pomeni făcute din banii noştri. Adică, scutim de impozitul pe venit persoanele care lucrează în construcţii. Iese Guvernul şi se laudă cu chestia asta şi nu au nimic de pierdut. Noi nu reuşim să ne plătim salariile. Mai mult decât atât, impactul este negativ şi din perspectiva faptului că toate contractele pe care le avem conţin manoperă – unele mai mult, altele mai puţin – şi ne creşte cheltuiala pe nişte zone pe care noi nu le decidem şi constatăm că avem venituri mai mici datorită Guvernului şi cheltuieli mai mari, din acelaşi motiv”, a spus Robert Negoiţă.

Adresându-se ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, Negoiţă a apreciat că proiectele Guvernului sunt „lăudabile”, dar că ar trebui făcute din bugetele pe care Executivul le administrează.

„Am văzut că se laudă Guvernul şi cu faptul că şi zona IT este scutită de impozitul pe venit. Am văzut de asemenea – că noi lucrăm cu materiale publice – că există excedent la bugetul de pensii, un miliard şi ceva am înţeles că este excedent în acest an. Domnule ministru (Teodorovici, n.r.), ştiţi că vă respect şi reuşim de cele mai multe ori să comunicăm foarte bine, v-aş propune o soluţie, şi anume, ca aceste proiecte bune pe care le faceţi – că nu vreau să se înţeleagă greşit, că noi am fi împotriva facilităţilor fiscale pentru anumite categorii – dar, de exemplu, nu consideraţi, atâta vreme cât noi chiar avem dificultăţi (…), dacă tot aveţi aceste programe lăudabile, bune, pe care noi le susţinem, nu aţi vrea să le faceţi din bugetele pe care le administraţi? Că deja, puţin câte puţin, noi începem să nu mai avem ce administra”, a afirmat primarul Sectorului 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri