Rusia este cu ochii pe tot ce se întâmplă acum în Marea Neagră. Mai multe state NATO, între care și România, participă la aplicațiile miilitare comune Sea Shield 19, care încep pe 8 aprilie.

Un distrugător olandez, două fregate ale marinei spaniole și canadiene au fost escortate de navele militare rusești imediat după ce au intrat în apele Mării Negre, potrivit TVR. Ministerul Apărării de la Moscova avertizează că toate acțiunile militare întreprinse de Statele Unite în bazinul Mării Negre vor fi atent monitorizate de pe doua nave: ” Ivan Hurs” și „Vasilii Bykov” din dotarea Flotei ruse.

De fapt, toate navele statelor membre NATO, participante la exercițiile militare comune Sea Shield vor fi supravegheate de către Rusia.

Experții militari și presa din Rusia apreciază că acțiunile NATO din perioada imediat următoare și mai ales în bazinul Mării Negre reprezintă un mesaj de susținere pentru actualul președinte Petro Poroshenko. Acesta candidează duminică pentru încă un mandat la alegerile prezidențiale din Ucraina.

FOTO: sputnik.md

80 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =