Caută
Close this search box.

Scandalul incidentelor antisemite: Sora vitregă a Annei Frank s-a întâlnit cu adolescenții din California

Sora vitregă a Annei Frank s-a întâlnit joi cu un grup de elevi de liceu din California, care au fost fotografiați dând salutul nazist în timp ce stăteau în jurul unei zvastici făcute din cupe roșii, informează AFP.

Eva Schloss a declarat reporterilor, după întâlnirea de la Newport Beach, că adolescenții și-au cerut scuze profund pentru incident și „au învățat o lecție despre viață”. „Oamenii nu ar trebui să uite niciodată ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat”, a spus supraviețuitoarea Holocaustului de 89 de ani. „Am fost șocată că în 2019, într-un oraș bine educat, într-o școală foarte educată, incidentele de genul acesta încă se întâmplă”.

Ea a spus că și-a împărtășit experiența din lagărul morții de la Auschwitz cu studenții din comunitatea bogată și că adolescenții au ajuns să înțeleagă revolta din spatele fotografiei ofensive. „Au crezut că a fost o glumă”, a spus Schloss, care locuiește la Londra, dar care a fost în California în această săptămână ca să vorbească la un alt eveniment. Întâlnirea a avut loc la liceul din Newport Harbour, unde mai mulți dintre adolescenți care au apărut în imagine învață în continuare.

Oficialii școlari, studenții și liderii comunității și-au exprimat dezacordul față de fotografia care a început să circule săptămâna trecută online în timpul unei petreceri private.

Rabbi Reuven Mintz, de la Centrul pentru Viața Evreilor din Chabad, care a ajutat la organizarea întâlnirii cu Schloss, a spus că speră ca studenții aflați în centrul scandalului să își dă seama de gravitatea acțiunii lor. „Este imperativ ca tinerii de astăzi să se confrunte cu consecințele unei uri necontrolate”, a spus el. „Sperăm că întâlnirea cu cineva care a fost martor la atrocitățile comise sub aceeași zvastici și salut îi va ajuta pe acești elevi să se îndrepte spre o viață de toleranță și acceptare, răspândind un mesaj de incluziune și iubire, mai degrabă decât unul de ură”.

Scandalul vine în urma creșterii incidentelor antisemite din Statele Unite. Liga anti-defăimare a raportat o creștere de 58% a acestor incidente între 2016 și 2017, multe dintre ele în școli sau în campusuri studențești.

La fel ca Frank, faimoasa adolescentă datorită jurnalului său și care a murit în mâinile naziștilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Schloss și familia sa s-au ascuns după ce germanii au invadat Olanda. Dar au fost trădați și trimiși la Auschwitz. Schloss a fost eliberată din lagărul morții în 1945, când avea 16 ani, dar tatăl și fratele ei nu au supraviețuit. Mama sa s-a căsătorit cu tatăl Annei Frank, Otto Frank, în 1953. Ea a scris despre chinul ei într-o carte intitulată „After Auschwitz: A story of Heartbreak and Survival”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri