Caută
Close this search box.

Simona Halep pierde locul 2 după ce a fost eliminată în optimi la Indian Wells

Simona-Halep

În această noapte, Simona Halep a fost eliminată în optimi, la Indian Wells, de Marketa Vondrousova, în trei seturi: 6-2, 3-6, 6-2.

După ratarea calificării în sferturi, Simona va coborî, începând de luni, pe locul al treilea WTA, fiind depăşită de Petra Kvitova.

Simona Halep a avut unul dintre cele mai slabe începuturi de meci din acest an, în care nu a reuşit să-şi fructifice serviciul. Statistica arată o proporţie foarte bună de reuşită a primului, de 74 la sută (67 la sută – Vondrousova), dar serviciul româncei nu a produs nici un prejudiciu adversarei.

Vondrousova are un mix interesant de lovituri, alternează marginile pe care le ţinteşte şi accelerează jocul în anumite momente. Dar are şi un amestec de lovituri entuziasmante cu greşeli neaşteptate.

Ca de obicei, fostul lider WTA a stat mai bine în schimburile lungi, pentru că Vondrousova îşi pierde răbdarea şi caută să încheie punctul, greşind nu de puţine ori (14 erori neforţate şi 7 lovituri câştigătoare). Când jocul a curs cu puncte scurte, cea care a greşit a fost Halep (10-2).

Astfel, setul s-a încheiat cu 6-2 pentru jucătoarea cehă, după 30 de minute de joc.

Lucrurile s-au schimbat în setul secund. Simona Halep şi-a ridicat nivelul prestaţiei, mai ales prin reducerea numărului de erori neforţate (5 Halep, faţă de 19 Vondrousova – 1 lovitură câştigătoare românca, respectiv 7).

Halep nu şi-a mai pierdut serviciul, a reuşit break-ul la 2-1 şi l-a păstrat până la final, impunându-se cu 6-3, după 66 de minute de joc, potrivit analizei News.ro.

Decisivul a început cu o luptă acerbă, cu schimburi lungi şi efort epuizant al ambelor jucătoare. Simona Halep a avut iniţiativa, însă a cedat uşor, uşor, nereuşind nici în acest set să-şi fructifice serviciul. Cehoaica de pe locul 61 WTA a fost sportiva mai proaspătă, şi-a corectat precizia loviturilor, obţinând cea mai importantă victorie a carierei.

Halep a reuşit break-ul în ghemul întâi, dar a pierdut apoi cinci ghemuri la rând. Românca a mai făcut un break la 1-5, dar a cedat, în cele din urmă, cu 2-6, după o oră şi 40 de minute.

Prezenţa în optimi este recompensată cu un premiu de 91.205 dolari şi cu 120 de puncte WTA. Simona Halep va merge în continuare la turneul de la Miami.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri