Caută
Close this search box.

Șoc în UE. ”Așa ceva este absolut inacceptabil în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția UE”! Manfred Weber

Liderii europeni de cea mai mare anvergură au intervenit cu o forță fără precedent împotriva procedurilor penale care se derulează, în prezent, contra fostei șefe DNA și actual candidat al Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi.

”Am văzut însă nişte luări de poziţie exprimate şi de liderul PPE din Parlament, dar şi de liderul ALDE din Parlament. Mărturisesc că ele m-au surprins, pentru că întotdeauna i-am văzut foarte rezervaţi când este vorba de sistemul de justiţie, în sensul în care nu ne amestecăm în ceea ce înseamnă investigaţiile şi efectuarea actului de justiţie ca atare într-o ţară. (…)

Sigur că este o situaţie nemaiîntâlnită, nu contest asta. De altfel este şi pentru prima dată când avem o selecţie pentru procurorul şef al unei instituţii nou create, dar sigur că e o situaţie absolut inedită”, a afirmat europarlamentarul Renate Weber.

Liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, amenință cu ședința plenară a Parlamentului European dacă alianța PSD-ALDE nu renunță la procedurile judiciare împotriva candidatului Parlamentului European pentru funcția de procuror-șef european! ”Așa ceva este absolut inacceptabil în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția UE”, a afirmat Manfred Weber (foto).

El face apel la ceilalţi membri ai Consiliului să ia atitudine împotriva acestei acţiuni şi cere Comisiei Europene să garanteze că această procedură de selecţie este corectă şi independentă.

„Ne aşteptăm la o reacţie puternică din partea prim-vivcepreşedintelui Comisiei, Frans Timmermans”, spune Weber.

El avertizează că, în cazul în care ancheta împotriva lui Kovesi nu va fi oprită, PPE va cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European.

„De asemenea, facem apel la PES şi la ALDE să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul român”, mai spune liderul grupului PPE.

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată, joi, sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI, Nicolae Popa. (foto La Croix)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri