Redeschiderea Spitalului Orăşenesc din Strehaia, cel mai ambițios proiect al administrației locale, se va concretiza! După ce au fost obținute avizele din partea Ministerului Sănătății pentru structura organizatorică a spitalului și pentru funcționarea punctului de lucru a Unității Primiri – Urgențe, autoritățile locale au reuşit să obţină finanţarea necesară pentru reluarea actului medical la standarde europene. Sprijinul a venit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care a alocat din bugetul propriu, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, suma de 13.258.257,67 lei pentru realizarea obiectivului de investiţii „Reabilitare şi dotare Spital Orăşenesc Strehaia, judeţul Mehedinţi“, valoarea totală a investiţiei fiind de 14.171.777,97 lei.

Prezent la semnarea contractului, secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Alin Chirilă, a declarat: „Prin redeschiderea, la standarde europene, a Spitalului Orăşenesc Strehaia, fondat în anul 1883, reparăm o mare nedreptate făcută de regimul de dreapta care l-a închis în 2011 şi le redăm celor peste 45.000 de locuitori ai oraşului, localităţilor arondate, dar şi ai comunelor învecinate, dreptul la sănătate şi la viaţă! E un pas important pentru judeţul Mehedinți, pentru care am luptat mult. Îi mulţumesc pentru sprijinul acordat acestui demers domnului preşedinte al Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, şi îi urez domnului primar Ioan Giura succes în implementarea acestui proiect, pentru ca acest vis să devină cât mai curând realitate!“.

La 1 aprilie 2011, Guvernul României închidea Spitalul Orășenesc Strehaia, după 128 de ani de funcţionare, alături de alte 66 de unităţi spitaliceşti din toată ţara. Odată cu închiderea unităţii sanitare care era sprijin medical pentru peste 45.000 de oameni s-au pierdut şi banii câştigaţi pe un proiect finanţat din fonduri europene, accesaţi pentru reabilitarea şi modernizarea spitalului. În consecinţă, locuitorii din Strehaia erau nevoiţi să parcurgă de fiecare dată circa 50 de kilometri pentru a avea acces la tratamente medicale. La sfârşitul anului următor, cu mari eforturi s-a redeschis în clădirea Spitalului Orășenesc Strehaia, o singură secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta-Turnu Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =