Autorităţile mexicane au ridicat nivelul de alertă după intensificarea activităţii vulcanului Popocatepetl, din apropiere de capitala Ciudad de Mexico, care a început să arunce cu aburi şi gaze şi cu fragmente de roci încinse, care au provocat incendii în zonele învecinate.

Centrul Naţional pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic a avertizat populaţia să nu se apropie de zona vulcanului, anunţând că în ultimele 24 de ore au observat mai mult de 200 de emisii de gaze, la 80 de kilometri sud-est de vulcan.

Agenţia a ridicat nivelul de alertă de la doi la trei, indicând posibile explozii de magmă şi explozii de intensitate ridicată. Acesta este cel de-al treilea cel mai ridicat nivel de alertă pe o scală de la unu la şapte, potrivit agenţiei mexicane de protecţie civilă.

O erupţie care a avut loc marţi noapte a generat o coloană de 3 km, care a împrăştiat fragmente de roci încinse pe o distanţă de 2 km către direcţia nord-est, provocând incendii în zonele învecinate. Şapte localităţi învecinate au anunţat că cenuşa rezultată în urma exploziilor a ajuns în zona lor, a transmis agenţia, conform Mediafax.

260 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here