Caută
Close this search box.

STRIGĂTOR LA CER! Scandal în sala de operație, cu pacientul pe masă

Scandal la Spitalul Județean de Urgență Craiova, chiar în sala de operație, unde medicii urologi se pregăteau să înceapă o intervenţie chirurgicală. Un coleg de-al lor a intrat în sala sterilă în hainele de stradă. Acesta s-a certat cu şeful secției, care i-a cerut să părăsească încăperea. Medicul acuzat a fost concediat anul trecut pentru abateri disciplinare și s-a întors după ce a câștigat procesul în instanță.

Medic: Nu mai intra în sală, în civil, te rog!
Dr. Mugur Riza: Ce zici, mă?
Prof. dr. Paul Tomescu: Să nu mai intri îmbrăcat așa în sală. Dă, bă, telefon la poliție, dă telefon la poliție! Spune că un intrus a intrat în civil în sala de operație.

Doctorul urolog Mugur Riza intră îmbrăcat în pantaloni și pulover, în timp ce restul cadrelor medicale au halate speciale, bonete, mănuși și fețele acoperite cu măști. Pe masa de operație se află un pacient cu un diagnostic grav: tumoră renală.

Octavian Drăgoescu, medic urolog: Faptul că dumnealui a pătruns în echipament civil, de stradă, în blocul operator aduce o serie întreagă de riscuri de sănătate a pacientului şi să nu mai spun că prin vociferările prin care le făcea. Pur şi simplu ne-a perturbat.

Medicul acuzat spune că tocmai ce se schimbase de uniformă şi că nu a provocat niciun fel de scandal.

Mugur Riza, medic urolog: Eram în blocul operator ca să iau cheia de la Tomescu, să mă schimb să plec la facultate şi acasă.

Conducerea Spitalul Județean de Urgență Craiova l-a trimis pe medic în comisia de disciplină, care urmează să ancheteze cazul.

Mădălina Ispas, director de îngrijiri medicale: Este regretabil când se întâmplă asemenea incidente care îngreunează activitatea medicilor din clinică, spitalul nu tolerează astfel de comportament. Dânsul, prin ceea ce a făcut pune în pericol activitatea medicilor cât şi viaţa pacientului.

Doctorul Mugur Riza a fost concediat anul trecut în luna octombrie după mai multe acuzaţii, inclusiv că şi-ar fi agresat un coleg. Acesta a atacat în instanță decizia și magistrații i-au dat câștig de cauză astfel că, de la 1 martie, s-a întors în spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri