Caută
Close this search box.

STUDIU: Românii încep să înțeleagă faptul că reciclarea nu este o opțiune, ci o necesitate. 8 români din 10 refolosesc pungile de la magazin

România este pe unul dintre ultimele locuri din Europa la reciclarea deșeurilor. Dar un studiu recent arată că există speranță și că situația se schimbă încet-încet. Astfel, față de anul trecut, a crescut ușor numărul românilor preocupați de grija pentru natură, dar și de pericolele care se ascund în spatele poluării. Cei mai mulți pun accent pe refolosirea pungilor de la magazin.

omânii încep să înțeleagă faptul că reciclarea nu este o opțiune, ci o necesitate.

Un studiu recent arată că, anul acesta, 8 români din 10 refolosesc pungile de la magazin, iar procentul celor care reciclează a crescut la 58%, față de 51% anul trecut.

Pentru că Uniunea Europeană propune legi tot mai dure, regulile s-au schimbat și pentru comercianți.

Mădălina Samoilă, jurnalist TVR: „Și reprezentanții hipermarketurilor au fost obligați să găsească soluţii cât mai prietenoase cu mediul – sacii de pânză pentru fructe şi legume și pungile din materiale biodegradabile, cum este amidonul de porumb”.

O clientă din Norvegia povestește că acolo reciclarea și grija pentru mediul înconjurător reprezintă normalitatea. Așa că și în România a venit la cumpărături cu sacoșa din pânză și încearcă să respecte aceleași reguli ca acasă. I se pare însă mai greu.

România trebuie să respecte o directivă europeană care cere ca, până în 2020, să reciclăm minimum 50% din deșeuri. În caz contrar, țara noastră riscă amenzi uriașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri