Caută
Close this search box.

Stupoare după ordonanța lui Toader pe Codurile Penale: ”Dacă aveți în vedere o nouă legislație, de ce nu cereți măcar un sfat?!”

Celebrul ministru al Justiției, Tudorel Toader, are deja gata pregătită o nouă ordonanță (OUG) pe legile justiției, despe care MagnaNews a mai scris. Unul din purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene a reacționat, la solicitarea celor de la G4 Media, la veștile că Guvernul Dăncilă a pregătit deja un OUG pentru modificarea Codurilor Penale.

În răspunsul transmis G$Media de Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisie Europene, este amintită declarația lui Frans Timmermans făcută în timpul ultimei vizite la București:

”Am spus de multe multe ori, dacă aveți în vedere o nouă legislație, de ce nu veniți să ne cereți sfatul, de ce nu cereți sfatul unui organism independent cu multă expertiză, cum este Comisia de la Veneția, astfel încât că nu faceți pași în direcția greșită. Suntem la dispoziția dvs să vă ajutăm să faceți asta. Știu că este nevoie de transpunerea deciziilor Curții Constituționale în legislație, dar haideți să o facem în așa fel încât să nu renunțăm la lupta împotriva corupției și să respectăm independența sistemului judiciar din România. Acest lucru este foarte, foarte important. După cum știți, am oferit niște sfaturi în raportul MCV cu privire la modul de abordare a acestei probleme și sper că va exista un proces judiciar care să permită celor care au o anumită experiență să ofere sfaturi sănătoase, astfel încât lucrurile să meargă în direcția cea bună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri