Caută
Close this search box.

SUA își retrage tot personalul diplomatic din Venezuela

Statele Unite vor retrage săptămâna aceasta întregul personal diplomatic din Venezuela, a declarat luni Departamentul de Stat al SUA, citând deteriorarea situației din țară după luni de neliniște politică, relatează Reuters.

Ultima declarație a urmat decizia de la Washington din 24 ianuarie de retragere a tuturor persoanelor aflate în întreținere și de reducere la minim a personalului ambasadei în țara sud-americană afectată de neliniște în timpul alegerilor prezidențiale contestate. „Această decizie reflectă situația deteriorată din Venezuela, precum și concluzia că prezența personalului diplomatic al SUA la ambasadă a devenit o constrângere pentru politica Statelor Unite”, a afirmat într-o declarație Departamentul de Stat. Nu a dat mai multe detalii și nu a stabilit o zi în care personalul va fi retras de la ambasada din Caracas.

Congresul Venezuelei a declarat luni „o stare de urgență” în legătură cu  întreruperea curentului electric în ultimele cinci zile, care a stricat exporturile de petrol și a determinat milioane de cetățeni să se deplaseze pentru a găsi alimente și apă.

Venezuela a suspendat, de asemenea, școala și activitățile de afaceri din cauza întreruperii alimentării cu energie, a declarat ministrul de informații Jorge Rodriguez într-o emisiune televizată luni, fiind a treia astfel de anulare de când energia a picat săptămâna trecută. Această întrerupere a contribuit la nemulțumire într-o țară care suferă deja de hiperinflație și de o criză politică după ce liderul opoziției, Juan Guaido, și-a asumat președinția interimară în ianuarie, după ce a declarat realegerea președintelui Nicolas Maduro în 2018 o fraudă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri