Caută
Close this search box.

Sute de plângeri la CNA contra RTV, după ameninţările profesrate de Sebatian Ghiţă

sebastian ghiţă

CNA a primit plângeri „de ordinul sutelor, și curg într-una”, la adresa postului România TV, după ce pe acest canal Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe manifestanții împotriva modificării Legilor Justiției, fără să fie împiedicat să facă acest lucru, a declarat membrul CNA Dorina Rusu.

Organizația ActiveWatch a anunțat o sesizare, iar Rusu a spus că se va autosesiza, la rândul ei.

Potrivit unei note publicate pe Facebook de ActiveWatch, trebuie văzut dacă nu s-au încălcat regulile ce impun moderatorilor să nu permită invitaților folosirea unui limbaj injurios sau să instige la violență.

Potrivit Dorinei Rusu, se pune problema dacă este vorba despre o instigare la violență și despre lipsa de intervenție a moderatorului.

Incitarea la violență publică este una dintre puținele abateri editoriale pentru care se poate retrage, teoretic, licența unui post, lucru permis mai degrabă pe criterii tehnice.

Făcând abstracție de activitatea CNA și de configurația politică a forului audiovizual, în cazul în care membrii CNA constată prin vot, în mod repetat, că un canal incită la violență, se poate merge până la retragerea licenței, spune HotNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri