Caută
Close this search box.

Tăriceanu: CCR n-are cum să dea curs favorabil cererii lui Iohannis pe buget

tăriceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu crede că CCR va admite pe 6 martie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe buget pentru că printr-o astfel de acţiune Curtea ar fi într-o postură inedită şi am mai avea, pe lângă Guvern şi Parlament, un nou jucător pe buget.

„Pe 6 martie va fi decizia Curţi Constituţionale şi prin urmare lucrurile se vor debloca. Eu aşa consider, că nu are cum CCR să dea curs favorabil solicitării preşedintelui pe acest subiect. Ar fi o postură inedită în care, în afară de Guvern şi de Parlament, am mai avea un jucător pe buget, care nu are acest rol constituţional”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a adăugat că gestul lui Klaus Iohannis de a ataca bugetul pentru 2019 la CCR este „o şicanare evidentă a Guvernului” şi că şeful statului vrea să fie liderul Opoziţie, nemavrând să fie preşedintele ţării.

„Preşedintele ce a ales să facă? Aţi văzut. E o şicanare evidentă a Guvernului. Eu nu îmi aduc aminte ca vreun preşedinte în trecut să fi trimis bugetul la Curtea Constituţională, pentru că bugetul este cu precădere un apanaj al Executivului şi al Parlamentului şi el nu conţine elemente de constituţionalitate sau neconstituţionalitate ca o lege diferită. A făcut asta pentru a şicana Guvernul şi eu cred că aici a greşit foarte mult. Preşedintele s-a poziţionat şi vrea să fie liderul Opoziţiei. Şi aceasta este o postură, sigur. Nu mai eşti preşedintele ţării, ai ieşit din matca constituţională a prerogativelor constituţionale şi joacă acest rol. Dar nu este în regulă, dar aşa consideră preşedintele că trebuie să facă. Eu cred că este prost pentru România. Adică în loc să fie preşedintele tuturor românilor, a ales această postură. Eu cred că este o greşeală majoră”, a conchis Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat la CCR bugetul pentru 2019. Curtea Constituţională va discuta sesizarea pe 6 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri