Caută
Close this search box.

Tăriceanu crede că Laura Codruţa Kovesi este bună ca mâna dreaptă a lui Putin

tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că are o părere execrabilă despre calităţile profesionale ale Laurei Codruţa Kovesi şi crede că aceasta ar face o treabă bună fiind mâna dreaptă a lui Vladimir Putin.

Tăriceanu spune că în Parlamentul European Kovesei nu a fost supusă unui interviu care să-i evalueze calităţile profesionale, ci a fost un vot politic.

Liderul ALDE a declarat că autorităţile române primesc sfaturi de la Bruxelles să nu amestece politicul în justiţie, iar la Parlamentul European votul dat pentru Laura Codruţa Kovesi a fost unul politic.

“Doamna Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să-i evalueze calităţile profesionale. Acolo, în special în comisia LIBE, dar şi în cealaltă comisie de control bugetar s-a dat un vot politic. E foarte interesant că noi primim sfaturi de la partenerii noştri să nu amestecăm politicul în justiţie.

Votul de la Bruxelles a fost politic. S-a mobilizat grupul PPE, care e cel mai mare grup din Parlamentul European să îi dea un vot favorabil lui Kovesi. Pentru mine are valabilitate cât poate să fie votul politic. Deci votul politic nu se dă pe considerente profesionale,că nu i-a pus nimeni întrebări legate de cunoştinţele de drept, de drept constituţional, de Drept European, de funcţionare a instituţiilor”, a afirmat Tăriceanu.

El a precizat că nu are o problemă dacă Laura Codruţa Kovesi va ajunge procuror general european, precizând că acolo “nu o să poată să facă tumbele pe care le-a făcut aici”.

Un răspuns

  1. Parcă talică, kir CAC Tariceanu, te dădeai în bărci cu președintele Dumei Ruse de Stat Serghei Narîşkin, invitându-l in parlamentul României prin 2015, la câteva luni după ce Rusia anexase Crimeea, iar Narîşkin era pe vremea aceea persona non grata in Europa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri