Caută
Close this search box.

Tăriceanu despre Iohannis: Cum să conduci o ţară când nu ştii ce este acela un buget?

tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că experienţa de om de afaceri în politică este foarte utilă, întrebându-se cum unii oameni politici, care nu ştiu ce este acela buget, pot conduce o ţară. Reacţia vine după ce Klaus Iohannis a anunţat că va retrimite bugetul în Parlament.

„Sunt astăzi în politică pentru că mi-am dat seama la un moment dat că nu pot să fac treburi bine. Ori mă ţin de afaceri, ori mă apuc de politică mai intens. Şi am renunţat la afaceri, lucru pe care îl regret, dar a trebuit să fac o alegere la un moment dat.

Capacitatea de a lua decizii este extrem de importantă. De ce cred că experienţa de om de afaceri este foarte utilă în politică? Sunt mulţi oameni politici care în viaţa lor nu au avut un angajat.

Nu au avut grija să plăteasc un impozit, nu au avut grija sfârşitului lunii să plătească un salariu, nu ştiu ce este acela un buget. Cum să conduci o ţară?”, a afirmat preşedintele Senatului, la un eveniment organizat pentru femeile de afaceri din România şi străinătate, conform Mediafax.

„Pentru mine aceste lucruri, în momentul în care eşti decident politic, pentru că nu îmi place termenul acesta de om politic, eşti decident politic, trebuie să fii capabil să cântăreşti, să măsori ceea ce este bine, ceea ce aşteaptă oamenii, să transmiţi stimulentele pe care poţi să le dai în economie, pentru că economia este cea care creează în final prosperitate. Chiar şi politicile sociale nu pot să funcţioneze altfel decât dacă au un suport în creşterea economică”, a completat Tăriceanu.

Reacţia liderului ALDE vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională, că va retrimite proiectul în Parlament. Şeful statului a afirmat că bugetul rămâne unul al „ruşinii naţionale, bazat pe cifre false şi pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România face parte.

2 răspunsuri

  1. Cum? Cu prim ministru fan si mare analist Financial Times.
    Ma refer, of course, la ma’mare Dancila si la titanii gândirii economice mondiale Valcov & Teodorovici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri