Caută
Close this search box.

Tenis pentru istorie! ”Noua Simona Halep” de 18 ani, Bianca Andreescu, victorie DE VIS cu campioana de la Wimbledon!

cristian tudor popescu

Bianca Vanessa Andreescu, românca născută în Canada – dar care a învățat tenisul de la 7 ani, în Pitești – este de departe revelația primelor 3 luni ale anului, în circuitul mondial profesionist WTA. Adolescenta care, în urmă cu 2 ani, visa să fie o a doua Simona Halep a României, a ajuns acum, prin jocul rezultatelor, să își întreacă idolul la acest fantastic Indian Wells 2019, depășind în același timp mai toate stelele tenisului feminin mondial!

După ce a trecut ca fulgerul de Cibulkova (6-2, 6-2) și Muguruza, fostă campioană la Wimbledon (6-0, 6-1)!, apoi ceva mai greu, e drept, de teribila Svitolina (6-3, 2-6, 6-4), Bianca Andreescu (doar locul 60 WTA, până luni) a jucat o finală de vis cu un fost lider mondial și campioană en-titre la Wimbledon, nemțoiaca Angelique Kerber (mult mai experimentată, 31 de ani), pe care a ținut-o în șah tot setul întâi, și chiar la începutul celui de-al doilea.

Kerber și-a amintit însă că este campioană la Wimbledon și a preluat inițiativa în setul doi, apoi, treptat, și în cel de-al treilea, care părea că îi este la discreție.

Dar nu a fost așa. La 5-3 pentru ea, în decisiv, Bianca a avut 40-15 și două mingi de meci pe serviciul ei, dar Kerber face 40-40 și apoi intră de două ori în avantaj și câștigă game-ul, 5-4!

Cu un ultim și uriaș efort, de-a dreptul fantastic și făcut posibil de talentul și forța sa fără margini, Bianca face re-break și astfel  intră direct în istorie. Va fi, cândva, și nu foarte târziu de-acum înainte, nr.1 mondial, e limpede!

BRAVO BIANCA! VICTORIE PENTRU ISTORIA TENISULUI!

Și a venit, inevitabil, decisivul. Să joci set decisiv, la Indian Wells, cu campioana en-titre de la Wimbledon, iar asta la numai 18 ani, când acea campioană este marea Angelique Kerber, iată o performanțăp extraordinară, demnă de o viitoare – aproape certă – regină a tenisului mondial!

Rezultat final:

Bianca Andreescu – Angelique Kerber 6-4, 3-6 ,6-4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri