Caută
Close this search box.

Teodorovici revine la aurul României: Parlamentul ar trebui să facă o comisie și să decidă

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, revine la tema aurului și a recomandat, miercuri seara, formarea unei comisii parlamentare pentru a analiza rezerva de aur a României și situația acesteia, scrie Mediafax.

„Cel mai bine ar fi ca în Parlamentului României să se facă o comisie, fie de la Senat, fie de la Cameră, fie de la amândouă – de fapt, Senatul are aceste atribuții – care să spună așa: dom`le, haideți să vedem situația reală, lăsăm că aducem sau nu aurul. Adică în primul rând, contractul în baza căruia aurul României, în anul de grație, s-a dus din România unde s-a dus el, contractul cu toate clauzele, pentru că acel aur, odată dus acolo, să vedem care sunt costurile de chirie și cine dispune de acest aur”, a spus Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

”Acest aur în baza lui se garantează, dar nu de noi, ci de cei care au aurul. De asta trebuie văzut. Nu cumva aurul nostru de astăzi este pus gaj, să zic, într-o operațiune internațională de către banca respectivă. De fapt, dacă vedem acel contract, vom ști exact”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Pe baza acelui contract, băncii respective i se poate solicita să prezinte dacă are sau nu vreo garanție, a mai spus ministrul Finanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri