Caută
Close this search box.

Theresa May ar fi obţinut „modificări cu caracter obligatoriu” ale acordului pentru Brexit

Theresa May

Premierul britanic Theresa May ar fi obţinut „modificări cu caracter obligatoriu” ale acordului de Brexit, în urma discuţiilor de la Strasbourg cu oficialii europeni, a anunţat şefa Guvernului de la Londra, într-o conferinţă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează The Guardian.

Juncker şi May au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte problema frontierei irlandeze, urmând ca parlamentul britanic să voteze azi noua formă a acordului de Brexit.

Acordul prevede un mecanism special, numit „backstop”, pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al UE. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

„Premierul (Marii Britanii) şi cu mine am ajuns la o înţelegere în privinţa unui instrument cu caracter obligatoriu în legătură cu acordul de retragere. Acest instrument oferă clarificări şi garanţii legale semnificative privind natura (mecanismului) backstop”, afirmă şeful Comisiei Europene, conform Mediafax.

„Este acest acord sau Brexit-ul ar putea să nu se producă”, a avertizat Juncker, care a precizat că premierul irlandez Leo Varadkar s-a declarat de acord cu aceste schimbări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri