Caută
Close this search box.

Tineretul PSD vrea dezbatere națională pentru legalizarea drogurilor ușoare, a prostituției și recunoașterea drepturilor persoanelor LGBT

ineretul Social-Democrat face valuri pe scena politică. Organizația de tineret a partidului condus de Liviu Dragnea vine cu o serie de 22 idei care ar putea zdruncina serios scena publică românească. Ideile datează de acum patru ani, dar puține au avansat.

Tinerii social-democrați propun, printre altele, lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase, dar și lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane.

Tesediștii mai propun și lansarea unei dezbateri naționale privind recunoașterea drepturilor comunității LGBT, dar și lansarea unei dezbateri publice „România, toleranță zero la discriminare” , pentru a lupta împotriva prejudecăților care există în spațiul public față de diverse minorități.

Social-democrații au și propuneri economice: lansarea unei dezbateri naționale privind introducerea cotei progresive de impozitare, regândirea programului Prima Casă pentru a facilita accesul la acesta și pentru tinerii cu venitul minim (o familie tânără are un venit de aproximativ 2.500 de lei pe lună, iar rata pentru Prima Casă este de 1.200 de lei, mult prea mult pentru a putea supraviețui și cu celelalte cheltuieli lunare); construirea unui program real de internship pentru toți tinerii (atât din mediul universitar, cât și din liceele tehnologice), pentru eliminarea sintagmei „dacă nu ai experiență, nu te pot angaja”.

Pesediștii mici vor și introducerea votului de la 16 ani în noua Constituție și a votului electronic.

Președintele TSD, de acord cu legalizarea drogurilor ușoare în scop medical sau chiar recreațional!

Contactat de Antena3.ro, președintele TSD, deputatul Gabriel Petrea, spune că cele 22 de idei au fost lansate în urmă cu patru ani în dezbatere, unele au avansat, altele mai puțin.

Petrea se declară favorabil legalizării drogurilor ușoare în scop medical și de ce nu, în scop recreațional, cu anumite condiții.

„Ideile au fost lansate atunci, unele au fost preluate și duse mai departe ca inițiative legislative, cea privind drepturile persoanelor LGBT de către domnul deputatul Petru Florin Manole, altele au rămas la nivel de discuții cu instituțiile statului. Cu drogurile ușoare e o discuție mai amplă, noi am avut o discuție cu cei de la Ministerul de Interne. E un subiect mai sensibil. Haideți să nu fim ipocriți, ele se consumă în rândurile tinerilor, nu putem spune că nu. Nu este un subiect de ocolit.

Eu sunt de acord cu legalizarea drogurilor ușoare în scop medicinal. După o discuție cu medicii, cu instituțiile statului, dacă se constată o migrație a consumatorilor din zona drogurilor periculoase în cea a drogurilor ușoare, aș fi de acord și cu legalizarea consumului în scop recreațional, așa cum se întâmplă și în alte state ale lumii”, a declarat Petrea. Despre acest subiect a scris luni inițial, Ziarul Financiar.

3 răspunsuri

  1. Să distrugi un popor ,începi cu distrugerea tineretului.Deja învățămîntul e la pămînt,serviciile sociale în creștere,cum sa-i ajuți a uita pe ce lume trăiesc dacă nu le dai droguri prin lege?Păi dacă un astfel de STAT POLITIC dorește a-si ucide propriul popor,întreb si eu ,,DE CE”?Cine vă va plătii pensiile si salariile nesimțite,după ce băgați tineretul in pămînt? Drog lejer,sau nu distrug cerebelul.

  2. Ba poftim nea Babut?Faceti cumva referire la etnobotanice ?Acolo da , va dau perfecta dreptate.Uitati-va in jur !!Nu exista doar ROMANIA pe acest GLOB!

  3. Cu privire la legalizarea prostitutiei , a-si vinde corpul ,oricum e de cea mai joasa speta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri