Moţiunea simplă pe Justiţie nu a fost deloc simplă pentru Tudorel Toader. Ministrul a fost atacat din toate părțile, marți, în Parlament. I-au adus reproşuri deputaţii din opoziţie, dar şi social-democraţii. Votul se va da azi, conform Ştirile TVR.

Deputații PNL și USR îi cer demisia lui Tudorel Toader într-o moțiune simplă și l-au acuzat că a pactizat cu puterea, pentru a proteja interesele unor lideri acuzați de corupție.

Ioan Cupșa, deputat PNL: „Ați participat la modificarea legislației penale pentru a proteja infractorii și ați pus, astfel, în pericol toți cetățenii onești, întreaga ordine de drept din România”.

Surpriza a venit de la social democrați, care au criticat modificările aduse de Tudorel Toader Ordonanței 7.

Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților: „Domnule ministru, înainte de a da lecții la televizor, ar fi mult mai bine dacă ați urma exemplul pe care l-a dat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și a reușit, în urma consultărilor, să dezamorseze această criză artificială din justiție. (…) Am înțeles că tot ceea ce ați făcut dvs. a fost bine și ce e rău e în Parlament. Eu aș spune nu. (…) Nu vă bazați pe noi pentru a trece această moțiune (…) simplă. Nu, vă spun ceva, în PSD sunt două chestiuni foarte clare – atunci când consideri că ai greșit, îți dai demisia din funcția de ministru, sau există posibilitatea remanierii”.

Ministrul nu a mai fost lăsat să răspundă criticilor.

„Dacă n-ai capacitatea să îți îndeplinești misiunea pe care o ai, te duci acasă. Adică trebuie să faci distincție dintre, cum să zic eu, competențele legale pe care le ai de îndeplinit, să ai puterea să ți le îndeplinești și atâta tot”, le-a declarat Tudorel Toader jurnaliștilor pe hol, după dezbateri.

Chiar dacă moţiunea ar fi adoptată, premierul decide dacă ministrul va fi demis sau nu. Pe de altă parte, deputatul PSD Eugen Nicolicea îl acuză pe ministrul Justiției că a tărăgănat revocarea din funcție a procurorului general, informează HotNews.

El a comentat că Tudorel Toader a fost mai impresionat de activitatea lui Augustin Lazăr, decât de cea a Laurei Codruța Kovesi, de îl lasă pe acesta să iasă la pensie. Nicolicea, despre care se spune că va fi viitorul ministru al Justiţiei, i-a reproșat lui Toader că nu își asumă modificările la Legile Justiției și că se laudă că a făcut modificările impuse de Curtea Constituțională, ceea ce înseamnă că doar a cârpit, fără a construi ceva nou.

„Aici nu poate să îi nege nimeni ministrului că a început procesul de evaluare și a început procesul de revocare, în cazul Laurei Codruța Kovesi. La Lazăr se vede că a tărăgănat revocarea acestuia și văd că îl lasă la pensie. Nu văd de ce ar trebui să se oprească și să meargă mai departe în a cere revocarea. Se pare că a fost mai impresionat de activitatea domnul Lazăr și i-a îngăduit să iasă la pensie”, a afirmat Eugen Nicolicea.

230 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here