Caută
Close this search box.

Toader, la dezbaterea moţiunii prin care Opoziţia îi cere demisia: Vreţi desfiinţarea Secţiei speciale. Aveți o majoritate? Finalizați și votați!

Tudorel Toader

Tudorel Toader a îndemnat Opoziţia, la dezbaterea moţiunii simple prin care i se cere demisia, să-şi ducă iniţiativa până la capăt.

„Îmi cereți să sprijin inițiativa dvs de desființarea Secției speciale. Eu nu sunt parlamentar. Dacă aveți inițiativă, duceți-o la capăt. Dacă aveți o majoritate, finalizați și votați”.

Moţiunea simplă  – „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!” – este dezbătută în Camera Deputaţilor şi va fi votată în plenul de miercuri.

„Cu privire la Secția specială ați insistat. Luând în considerare poziția de opoziție o înțeleg, Problema e că mi-o spuneți mie, iar Secția a fost prin legile de modificare a legilor justiției.

Înființarea a fost criticată la CCR și CCR – sunt convins că știți – a spus că înființarea Secției nu numai că nu afectează independența magistraților, ba dimpotrivă, este o garanție a faptului că asupra judecătorilor nu se fac presiuni în forme diferite de natură să le încalce independența.

Câtă vreme e opera legiuitorului de înființare a secției, constituționalitatea este validată de CCR, sigur îmi cereți mie să iau măsuri pentru desființarea respectivei Secții. Să nu uităm că OUG 60 a fost dată nu de înființare, ci de operaționalizare, pentru că nu se voia ca secția să funcționeze”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, citat de digi24.

Tudorel Toader a menționat că, deși i se cere desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), el nu este parlamentar.

„Îmi cereți să sprijin inițiativa dvs de desființarea Secției speciale. Eu nu sunt parlamentar. Dacă aveți inițiativă, duceți-o la capăt. Dacă aveți o majoritate, finalizați și votați în spiritul autorității pe care o aveți, în spiritul caracterului de unică autoritate legiuitoare”, a mai spus Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri