Caută
Close this search box.

Tudorel Toader, raport la doi ani de mandat: Am încercat să punem în centrul activității cetățeanul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a susținut o declaraţie de presă privind raportul său de activitate, în decursul celor doi ani de mandat, prezentând o sinteză a acestui raport.

Iată principalele sale declarații:

”Este un raport după doi ani de activitate la MJ. Raportul va fi postat pe internet, dacă veți considera necesar, îl veți consulta”

”Mulțumesc tuturor colegilor, fără de care nu ar fi fost posibile aceste rezultate”

”Am încercat ca prin activitatea desfășurată să pun, să punem în centrul activității cetățeanul”

”Nu am vorbit de activitățile curente ale ministerului, activități care se desfășoară indiferent de ce ministru ar veni”

”Cartierul pentru Justiție nu reprezintă o idee nouă. Colegii cercetători lucrează la o monografie a MJ, care este într-un stadiu foarte avansat. Acolo este citat dintr-un discurs al lui Iorga, care spunea că ne trebuie un cartier al Justiției, pentru că Justiția nu trebuie să se înfăptuiască în maghernițe dispersate. Originea ideii acolo stă”

”M-aș bucura ca toate autoritățile judiciare din Capitală să fie grupate în centru, într-un cadru solemn”

”Un alt obiectiv este Institutul Național de Criminologie. S-a înființat, dar trebuiau puse în aplicare prevederile HG și am elaborat și inițiat două HG prin care s-au deblocat și scos la concurs posturile de cercetători științifici și personal contractual, care deja își desfășoară activitatea în cadrul Institutului”

”În domeniul Justiției este o regulă că documentele se păstrează timp de 90 de ani. Arhivele sunt o problemă. Pentru a asigura depozitarea corespunzătoare, am propus construirea unui număr de 15 arhive, la nivelul fiecărei Curți de Apel”

Un răspuns

  1. Este vorba de: 1. Cetateanul politician din puscarie; 2. Cetateanul politician cercetat penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri