Caută
Close this search box.

Tudorel Toader, scrisoare publicată de Financial Times: Kovesi nu e potrivită pentru funcția de procuror-șef european

tudorel toader

Tudorel Toader precizează într-o  scrisoare publicată de Financial Times că nu are nimic personal impotriva Laurei Codruta Kovesi, dar consideră că aceasta nu ar trebui să ocupe postul de procuror-șef european.

”Coerciția” este titlul scrisorii semnate de Tudorel Toader, care reia explicațiile privind demiterea lui Kovesi, în vreme ce asigură că nu are nimic cu ea.

„Nu am nimic personal împotriva ei ca persoană dar din toate probele pe care le-am văzut de la judecători și procurori și alte surse credibile am convingerea că nu ar trebui numită în aceasta funcţie importantă”, precizează ministrul Justiției în textul publicat.

”Judecătorii care au analizat dosarele demarate de DNA au găsit stenograme modificate, probe falsificate, denunțuri false făcute de martori și probe ascunse intenționat față de acuzați. Asta nu este justiție. Instituția Procurorului European trebui să-i caute cu insistență pe cei vinovați, dar nu prin sacrificarea drepturilor omului și a procedurilor normale”, mai scrie Toader.

Tudorel Toader: „Doamna Kovesi nu a fost demisă anul trecut pentru ca instituția pe care o conducea, DNA, viza politicieni coruști. Ea a fost demisa pentru că DNA încălca legea. Curtea Constituționala a spus acest lucru. Strategia de investigare a doamnei Kovesi se baza pe constrângere”.

Scrisoarea lui Tudorel Toader a fost trimisă după ce publicația a avut un comentariu elogios pentru Kovesi. Pentru echilibrarea editorială, Financial Times publică acum și scrisoarea ministrului Justiției de la București.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri