Ministerul Justiţiei va cumpăra 241 de autovehicule pentru reînnoirea parcului auto al instanţelor de judecată, a anunţat ministrul Tudorel Toader. „Transmitem câte unul la fiecare instanţă de judecată indiferent de nivelul ei, Înalta Curte având parcul actualizat”, a spus Toader.

Ministrul Tudorel Toader a declarat, luni, la Focşani, că a fost finalizată licitaţia pentru cumpărarea a 241 de autovehicule pentru instanţele de judecată.

„Modernizăm parcul auto de la instanţele de judecată. Avem licitaţia care este pe SEAP, am declanşat-o şi a fost adjudecată pentru a cumpăra 241 de vehicule dotate corespunzător. Transmitem câte unul la fiecare instanţă de judecată indiferent de nivelul ei, Înalta Curte având parcul actualizat. Licitaţia a fost adjudecată, şi am apreciat chiar, de către divizia comercială a producătorului auto. Preţul de achziţie al vehiculelor a fost substanţial diminuat faţă de ce estimam pentru că nu s-a mai interpus între minister şi producător un intermediar care să aibă câştigul lui firesc. S-a făcut o economie consistentă căreia îi găsim o altă destinaţie”, a spus ministrul Justiţiei.

Maşinile le vor înlocui pe cele vechi, care fie vor fi casate, fie vor fi date cu titlu gratuit altor instituţii.

„Sunt instanţe de judecată care nu au niciun vehicul în dotare, sunt instanţe care au vehicule din anii 2000, care evident nu mai pot asigura cele necesare şi siguranţa transportului şi vom vedea care trebuie casate, care pot fi preluate de alte instituţii, autorităţi publice, în baza unei hotărâri de guvern, la solicitarea celor care vom considera că au nevoie le vom transfera cu titlu gratuit. Nu suplimentăm parcul auto al instanţelor, ci doar reînnoim”, a spus Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here