Caută
Close this search box.

Ultimatum de la PES. PSD abrogă contrareforma din Justiţie, ori e exclus

psd

La recentul congres PES de la Madrid, partidul de guvernământ din România, PSD, a primit ultimatum din partea familiei sale europene: fie abrogă contrareforma sa din justiție, criticată intens atât de Comisia Europeană, cât și de propria societate civilă, fie este dat afară din familia socialiștilor europeni, a declarat „Spitzenkandidat”-ul social-democraților austrieci pentru alegerile europarlamentare, Andreas Schieder, pentru Austrian Press Agency (APA).

Liderilor PSD prezenți la Madrid li s-ar fi explicat ‘fără drept de apel’ că ‘veți fi dați afară’ dacă modificările aduse legilor justiției nu sunt abrogate urgent, a declarat politicianul austriac.

Potrivit lui Schieder, încă nu a fost fixată o dată concretă pentru excluderea PSD, dar ‘dacă în următoarele săptămâni și luni nu vom vedea o schimbare de atitudine din partea PSD’, procedura va fi declanșata rapid, transmite APA.

Amintim că vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a transmis liderului PSD, la congresul socialiștilor de la Madrid (22-23 februarie), un mesaj tranșant:

”Dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roșie pentru Europa”.

Un răspuns

  1. PSD nu va abroga contrareforma in Justitie. Pentru a-si salva chipurile conducatorii,
    vor scoate Romania din Uniunea Europeana. Sanchi. Romania va fi prima din in noul lagarul
    comunist. Numarul victimilor nu conteaza asa cum nu a contat numarul copiilor ucisi inainte de 1989.
    Filmele despre copiii institutionalizati care amintesc lagarele de exterminare naziste stau marturie.
    Urmeaza copii din generatia celor care fac tumbe in fata lui Dancila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri