Caută
Close this search box.

„Un act vicios al urii”: SUA condamnă atacul din Noua Zeelandă

Președintele american Donald Trump a condamnat vineri „masacrul oribil” la două moschei din Noua Zeelandă, atac mortal ce a făcut 49 de victime și Casa Albă l-a numit un „act vicios al uri”, relatează Reuters.

Masacrul din timpul rugăciunilor de vineri a făcut 49 de victime și a rănit mai mult de 40 de persoane în cea mai rea lovitură de masă din statul liniștit, pe care premierul Jacinda Ardern l-a condamnat drept un act terorist.

„Cea mai călduroasă simpatie și cele mai bune urări merg oamenilor din Noua Zeelandă după masacrul oribil din moschei. 49 de oameni nevinovați au murit fără sens, și atât de mulți sunt răniți grav. Statele Unite se află lângă Noua Zeelandă pentru tot ce putem face…”, a scris Trump într-o postare de pe Twitter.

Anterior, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a afirmat într-o declarație că Statele Unite au condamnat cu fermitate atacul. „Statele Unite condamnă cu fermitate atacul din Christchurch. Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu victimele și familiile lor. Suntem în solidaritate cu poporul din Noua Zeelandă și cu guvernul lor împotriva acestui act de ură vicios”, a spus Sanders.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri