Caută
Close this search box.

Un copil de 10 ani din autobuzul incendiat în Milano este eroul Italiei

copil erou autobuz Italia

Un copil de 10 ani este eroul Italiei. Datorită lui elevii luaţi ostatici de un şofer, într-un autobuz şcolar la Milano, au scăpat cu viaţă. A reuşit să se elibereze din chingile cu care fusese legat de scaun şi să-şi sune mama. Cazul este considerat un act de terorism, iar şoferul riscă ani grei de închisoare.

„-Mamă, suntem în autobuz, o să ne omoare!

-Cum?! Cine ucide?

-Ne duc într-un loc necunoscut, nu știm unde ne duc cu autobuzul. Şoferul spune că ne omoară.”

Curajul băieţelului a dus la salvarea colegilor săi şi a însoţitorilor aflaţi în autobuzul sechestrat şi apoi incendiat de şofer.

„Eram toți foarte speriați, pentru că a fost îngrozitor. El a golit aceste canistre de benzină și ne-a legat pe toți. Ne-a luat toate telefoanele ca să nu anunțăm Poliția, dar unul dintre telefoanele colegilor mei a căzut și eu mi-am eliberat mâinile, chiar m-am rănit când am făcut asta, am fost să-l iau și am sunat carabinierii”, spune băiatul, citat de digi24.

Clipele groaznice cu greu vor fi uitate de supravieţuitori.

Spunea încontinuu că, dacă poliţiştii mă împușcă, acest loc o să explodeze. Spunea că trebuie să murim toți, pentru că, așa cum au murit cele trei fiice ale lui, trebuie să murim și noi în același mod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri