Pompierii din Arad au intervenit, vineri seară, pentru salvarea unui turist care a căzut de pe zidurile cetăţii Şoimoş, de la o înălţime de aproximativ 15 metri.

”Un moment de neatenţie a făcut ca un bărbat care vizita cetatea Şoimoş să alunece de pe ziduri şi să rămână captiv, într-o zona greu accesibilă, la o înălţime de aproximativ 15 metri. În urma căzăturii, acesta şi-a fracturat membrul inferior”, a transmis, vineri seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Sursa citată de News.ro a precizat că imediat la fata locului au fost trimise un echipaj de prim-ajutor, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de salvatori specializaţi in intervenţii la înălţime (pompieri-alpinişti).

”După ce a fost stabilizat de către echipajul medical, colegii noştri au depus eforturi susţinute pentru a-l recupera, având în vedere zona greu accesibilă şi posibilităţile limitate de manevră”, a mai transmis IGSU.

La rândul lor, pompierii din Arad au precizat că pacientul a suferit o fractură deschisă la un picior, iar coborârea lui s-a făcut printr-un dispozitiv complex de scripeţi şi frânghii.

FOTO: wikipedia

30 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =