Potrivit Valentinei Matvienko, președinte al Consiliului Federației, Venezuela a devenit un alt test al forțelor de răsturnare a autorității legitime, relatează TASS.

Federația Rusă va face tot posibilul pentru a preveni o invazie militară în Venezuela. Acest lucru a fost anunțat duminică de către președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, la o întâlnire cu vicepreședintele executiv al Venezuelei, Delsi Rodriguez, care se află într-o vizită de lucru la Moscova. „Ne este foarte teamă că Statele Unite ar putea merge spre orice provocare pentru a vărsa sânge, pentru a găsi un motiv și cauze pentru invadarea Venezuelei, dar vom face totul pentru a preveni acest lucru”, a spus Matvienko. Ea a adăugat că Rusia se opune categoric oricărei intervenții externe în afacerile statelor independente suverane. „Sunt sigură că v-ați putut  asigura că Rusia empatizează într-adevăr, cu tot ceea ce se întâmplă în Venezuela, suntem solidari cu poporul venezuelean, sprijinim guvernul legitim în lupta pentru suveranitatea și independența țării”, – a spus Matvienko, adresându-se la Rodriguez. Ea a menționat, de asemenea, că Venezuela a devenit obiectul unei alte încercări de răsturnare a autorității legitime, așa cum a fost în Irak și Libia. Comunitatea internațională trebuie să oprească aceste tendințe negative. „Suntem conștienți de răsturnarea ilegală a guvernului ales în mod legitim și avem un exemplu în Irak, Libia și alte țări, știm cum se termină. Azi Venezuela – este un alt test de forță a acelor state care permit răsturnarea ilegală a guvernului, și s-a anunțat deja că Cuba și Nicaragua vor fi următoarele. Comunitatea internațională trebuie să oprească aceste tendințe și procese negative pentru a preveni așa ceva de acum înainte”, a spus ea.

Rusia este convinsă că criza din Venezuela este creată artificial de către autoritățile americane și că aceasta va fi rezolvată doar în cadrul dialogului tuturor forțelor politice din țară, a adăugat președintele Consiliului Federației. „Suntem absolut siguri că rezolvarea crizei create în mod artificial în Venezuela de către SUA este posibilă numai prin mijloace pașnice, doar printr-un dialog cuprinzător între toate forțele politice, că numai poporul venezuelean poate decide care va fi prezentul și viitorul”, – a spus ea.

În acest sens, Rusia salută declarația președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, despre disponibilitatea sa de a se angaja în dialogul cu toate forțele politice din țară, fără condiții preliminare, a adăugat Matvienko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here