Caută
Close this search box.

Vânzările Huawei depășesc 100 de miliarde de dolari, în ciuda campaniei de „defăimare” conduse de SUA

huawei

Compania chineză de telecomunicații Huawei a declarat că veniturile depășesc 100 de miliarde de dolari în 2018, în ciuda unei campanii conduse de SUA împotriva acesteia, pe baza temerilor că reprezintă o amenințare la adresa securității, informează BBC.

Compania a declarat că veniturile pentru anul 2018 au atins 721,2 miliarde de yuani (107 miliarde dolari), în timp ce profitul net a crescut cu 25%, până la 59,3 miliarde de yuani.

Statele Unite și alții au limitat compania în privința preocupărilor ce au în vizor legăturile sale cu Beijingul și reprezintă o amenințare la adresa securității. Huawei declară că este independent și neagă cu fermitate că produsele sale prezintă un risc de securitate.

Compania din Shenzhen a declarat că veniturile globale au crescut cu 19,5% în 2018, cel mai rapid ritm de creștere în doi ani. Rezultatul a fost susținut de vânzările puternice de smartphone-uri în China. În același timp, afacerile sale de transport, care vând infrastructură de telecomunicații în țările din întreaga lume, au scăzut cu 1,3%.

Huawei este cel mai mare producător de telecomunicații din lume. Compania se confruntă cu o reacție din ce în ce mai puternică din partea țărilor occidentale privind preocupările legate de securitatea produselor sale utilizate în rețelele de generație viitoare de generație 5G. Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă au blocat toate firmele locale de la utilizarea Huawei pentru a furniza tehnologia pentru rețelele lor de 5G. Mai mulți operatori europeni de telecomunicații au în vedere eliminarea echipamentelor Huawei din rețelele lor, iar un raport al autorităților cibernetice din Regatul Unit a criticat în mod serios compania de tehnologie. Raportul, emis de Centrul Național de Securitate Cyber, a declarat că poate oferi „doar o asigurare limitată că riscurile de securitate pe termen lung pot fi gestionate în echipamentul Huawei desfășurat în prezent în Marea Britanie”.

Huawei a început să riposteze. Compania a lansat o strategie mai agresivă în ultimele luni pentru a contracara ceea ce consideră o campanie americană de „defăimare”. La începutul acestei luni, a intentat un proces împotriva guvernului american privind o interdicție care restricționează agențiile federale de la utilizarea produselor sale, argumentând că este „neconstituțională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri