Caută
Close this search box.

„Vestele galbene”, din nou proteste și violență: o femeie grav rănită și 31 de arestări

„Vestele galbene” protestează din nou sâmbătă în Franţa, într-un climat de tensiune exacerbată de teama de noi violenţe, în urma căreia guvernul a instituit un dispozitiv de securitate drastic şi controversat, comentează AFP. O femeie a fost grav rănită în urma alercațiilor și poliția franceză a făcut 31 de arestări.

Manifestanţii au început să se adune sâmbătă în mai multe oraşe pentru a 19-a sâmbătă consecutiv de mobilizare, sub atenta supraveghere a unui dispozitiv de securitate întărit, la o săptămână după actele de vandalism comise pe Champs-Elysees la Paris, informează Francetvinfo, citat de Agerpres.

La Nisa, unde urmează să înceapă duminică vizita oficială a preşedintelui chinez Xi Jiping, câteva zeci de persoane, unele îmbrăcate în veste galbene, au sfidat interdicţia de a manifesta într-o piaţă din centrul oraşului şi şase dintre ele au fost arestate. Poliţia a dispus evacuarea Pieţei Garibaldi, în apropierea cartierului vechi al oraşului. În busculada provocată de această acţiune, o femeie a fost grav rănită, informează France 3.

La Paris, prefectura poliţiei a anunţat la amiază 31 de arestări şi 15 somaţii verbale cu privire la încălcarea „perimetrului interzis” care cuprinde Champs-Elysées, Piaţa l’Etoile, Piaţa Concorde şi o zonă din jurul Adunării Naţionale (parlamentul). Peste 2.300 de verificări preventive au fost efectuate, potrivit prefecturii poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri