Caută
Close this search box.

Vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi: Pacienții morți la Institutul Marius Nasta din cauza infecțiilor arată că trebuie construite spitale noi

Informațiile privind numărul pacienților decedați, infectați cu bacterii la Institutul Marius Nasta arată de ce este nevoie de construirea spitalelor regionale, spune vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi.

„Faptul că inclusiv managerul Institutului Nasta a atras atenția că pacienții riscă infectarea cu bacterii din cauză că spitalul, cu peste 100 de ani vechime, are nevoie de investiții în refacerea canalizării ar trebui să fie un grav semnal de alarmă!

Dar, din păcate, ne-am obișnuit și cu astfel de cazuri și cu nepăsarea autorităților”, atrage atenția liderul liberal.

Infecțiile din spitalele vechi sunt o cauză directă a morții multor pacienți. 13 pacienţi au murit în 2019n umai la „Marius Nasta” din cauza infecţiilor cu bacterii, conform datelor din ancheta Direcţiei de Sănătate Publică

„Aceste infecții sunt accentuate din cauza vechimii clădirilor. Acesta este motivul pentru care am spus și voi continua să repet că este criminal faptul că se amână construirea spitalelor regionale.

Guvernul și Ministerul Sănătății nu trebuie să amâne construirea spitalelor regionale pentru 2027. Acestea pot fi începute până în 2020.

Este de neacceptat că Guvernul și Ministerul Sănătății recunosc, cu indolență, că nu au terminat nici măcar studiile de fezabilitate pentru cele 3 spitale regionale: Iași, Cluj, Craiova, pentru a le trimite la Comisia Europeană în vederea aprobării  finanțării”, transmite Cristian Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri