Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă spune că Iohannis contestă la CCR orice, indiferent dacă are sau nu de ce

viorica dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă spune că preşedintele Klaus Iohannis este interesat doar de campania electorală şi a ajuns să deţină recordul în privinţa contestaţiilor la Curtea Constituţională.

„Niciun alt preşedinte nu a abuzat de această prerogativă aşa cum o face domnul preşedinte Iohannis”, a spus Dăncilă la Antena 3.

„Cred că este evident pentru toată lumea că preşedintele Iohannis este interesat doar de campania electorală şi de dorinţa de a mai câştiga un mandat şi face gesturi care pun în pericol imaginea României.

Blocajul la adresa Guvernului cred că a devenit principala preocupare a preşedintelui României, am văzut blocaj la numirea miniştrilor, am văzut acum blocajul în ceea ce priveşte bugetul… există sau nu există motive, preşedintele contestă la Curtea Constituţională orice.

Cred că a ajuns să deţină recordul în această materie. Niciun alt preşedinte nu a abuzat de această prerogativă aşa cum o face dl preşedinte Iohannis. Şi prin această contestare s-a realizat o premieră nedorită: a demonstrat că nu este interesat nici de investiţiile în sănătate, nici de investiţii în educaţie, nici de creşterea alocaţiilor copiilor, nici de dezvoltarea comunităţilor locale”, a afirmat Viorica Dîncilă.

„Parlamentul a votat acest buget care prevede creşteri substanţiale pentru sănătate, educaţie şi investiţii. Curtea Constituţionaălă a decis că este pe deplin constituţional, toată lumea ştie că nu există un motiv real pentru continuarea acestui blocaj. Eu am încredere în Parlamentul României că va analiza cu rapiditate această solicitare şi că va pune capăt acestui blocaj care aşa cum am menţionat anterior face rău României”, a adăugat premierul.

Potrivit lui Dăncilă, „bugetul pe anul 2019 prevede finanţări substanţiale pentru investiţii, creşterea pensiilor şi salariilor, bani mai mulţi pentru educaţie, sănătate – după cum ştiţi am prevăzut şase miliarde de lei în plus la sănătate, 1,8 miliarde lei în plus la educaţie, 15,4 miliarde lei în plus la investiţii, 4,6 miliarde lei în plus la administrţiile locale, nu un miliard în minus cum a menţionat astăzi domnul preşedinte Iohannis”.

„M-aţi întrebat care sunt riscurile… din cauza campaniei în care a intrat domnul preşedinte sunt puse în pericol dezvoltarea investiţiilor în domenii prioritare. Cred că dl preşedinte a demonstrat azi, încă o dată, că nu este interesat nici de creşterea veniturilor populaţiei, nici de accesul la servicii medicale performante, nici de educaţie, nici de dezvoltarea comunităţilor locale. După cum ştiţi, am prevăzut printr-un act normativ creşterea alocaţiilor copiilor începând cu luna următoare adoptării bugetului. Vă întreb acum, cine este de vină că alocaţiile copiilor nu au crescut de la 1 martie?”, a spus Dăncilă, conform Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri