Caută
Close this search box.

Volkswagen Gruppe vrea să aibă o fabrică în Balcani. România, pe listă

volkswagen

Bulgaria și Serbia speră că ar putea profita de anunțata investiție a Volkswagen în Europa de Est. În ambele țări, costurile cu personalul sunt scăzute. Potrivit VW, decizia privind amplasarea fabricii nu este încă luată, transmite postul de radio Deutsche Welle.

De câteva zile, presa sârbă și cea bulgară se întrec în laude la adresa marii investiții de miliarde de euro pe care producătorul auto german Volkswagen ar intenționa să o facă în estul Europei.

Ar fi vorba despre o investiţie de 1,4 miliarde de euro, de 5.000 de noi locuri de muncă și de exporturi mai mari cu 4,5 miliarde de euro anual pentru țara care va fi aleasă.

VW a anunțat în noiembrie anul trecut că vrea să deschidă o nouă fabrică în care vor fi produse mai multe din mărcile auto aflate în portofoliul său. Locul: undeva în „Europa de Est”. Pe lângă Bulgaria și Serbia, își mai fac speranțe România, Turcia și Macedonia.

La interpelarea DW, concernul de la Wolfsburg a răspuns doar atât: „Deocamdată nu s-a luat nicio decizie privind locul unde va fi construită fabrica.” Presa speculează că VW se va decide în aprilie iar primele autoturisme vor ieși de pe banda de producție a noii fabrici în 2023, conform G4Media.

Un răspuns

  1. Să nu sperați,psdracnea nu dorește investiții în România,ăstia doresc plecarea investitorilor din țară si a românilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri