Procesul lui Liviu Dragnea a dat ocazia Jandarmeriei să acționeze din nou în forță, fără discernământ. Un protestatar a fost amendat cu 200 de lei doar pentru că i-a spus infractor lui Dragnea.

Jandarmeria a mobilizat forțe masive pe parcursul procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Momentele critice au fost la sosirea și la plecarea liderului PSD, când jandarmii au intrat în panică și au luat decizii aberante.

Ionuț P. (45 de ani) a asistat la procesul lui Dragnea, în sala de judecată, fiind vorba de o ședință publică. La final, când liderul PSD părăsea sediul ICCJ, Ionuț s-a apropiat de grupul de ziariști și i s-a adresat lui Dragnea: „Infractorule, ai mai scapat o dată!”

Ce s-a întâmplat? Povestește Ionuț: „Imediat am fost luat de un jandarm, un maior, și condus în spatele clădirii, unde se află niște birouri. Am fost amendat cu 200 de lei. L-am întrebat pe jandarm de ce mă amendează. I-am spus că e dreptul meu la liberă exprimare – nu am jignit, nu am înjurat – și l-am atenționat că face un abuz. El mi-a scris în procesul-verbal exact ceva care ne arată direcția în care ne îndreptăm – Belarus!”

Ce a scris jandarmul în procesul-verbal, ca justificare pentru amenda aplicată lui Ionuț: „Susnumitul a proferat expresii jignitoare unei persoane de sex masculin – «INFRACTORULE, AI MAI SCĂPAT O DATĂ!» -, pe un ton ridicat, fapt pentru care a lezat demnitatea acestuia”.
Ionuț va contesta în instanță amenda, pe care o consideră abuzivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =