Caută
Close this search box.

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, apariție șocantă după 5 ani VIDEO

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, a apărut luni în prima înregistrare video din ultimii aproape cinci ani, ameninţând că va răzbuna pierderea teritoriilor din Siria şi Irak, relatează postul BBC News.

În ultima apariție video din ultimii cinci ani, Abu Bakr al-Baghdadi se declară „Calif” și insistă că grupul terorist pe care îl conduce este un „Califat”.

Al-Baghdadi a fost unul dintre cei mai căutați oameni din lume în ultimii zeci de ani și au apărut numeroase informații ale agențiilor secrete occidentale că el a fost ucis sau rănit în timpul atacurilor din Orientul Mijlociu.

În noua înregistrare video, liderul terorist admite pierderea controlului asupra localităţii Baghuz, ultimul fief al reţelei Stat Islamic. Nu este clar când a fost înregistrată filmarea, difuzată de grupul media Al-Furqan. Al-Baghdadi face referire la atentatele din Sri Lanka şi la grupurile teroriste afiliate din Burkina Faso şi Mali.

Deși americanii au declarat în urmă cu câțiva ani că l-au lichidat pe șeful ISIS, acum Abu Bakr al-Baghdadi a apărut ținând un discurs în amvonul Marii Moscheei din Mosul.

Liderul jihadist a lăudat atacurile teroriste din Sri Lanka, soldate cu sute de morți, potrivit The Sun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri