Caută
Close this search box.

Accident tragic în Madeira. Cel puțin 29 de turiști germani au murit după ce autobuzul lor s-a răsturnat

Cel puțin 29 de persoane, majoritatea turiști germani, au fost uciși și alți 27 au fost răniți miercuri, când autobuzul lor a virat de pe un drum îngust pe insula portugheză Madeira, informează Reuters.

Autobuzul turistic – care transporta 55 de pasageri și un ghid turistic în plus față de șofer – s-a răsturnat miercuri într-o zonă rezidențială din orașul de coastă Canico, în jurul orei 18:30 (17:30 GMT), a declarat primarul, Filipe Sousa, reporterilor. Imaginile TV au arătat vehiculul răsturnat pe o parte lângă un drum mic și înconjurat de salvatori. Șoferul a pierdut controlul autobuzului pe un drum înclinat, iar vehiculul a plonjat dur răsturnându-se lângă o casă, potrivit agenției portugheze de știri Lusa. „Nu am cuvinte să descriu ce s-a întâmplat. Nu pot să mă confrunt cu suferința acestor oameni”, a declarat Sousa pentru SIC TV. El a spus că turiștii din autobuz erau toți germani, dar unii pietoni ar fi putut fi loviți de autobuz.

Ziarul german „Bild” a raportat că mulți dintre turiști erau pensionari, iar cei uciși au inclus 18 femei și 11 bărbați. Ministerul german de externe a înființat o linie de asistență telefonică, iar personalul ambasadei a fost în strânsă legătură cu oficialii locali în urma accidentului, a spus un purtător de cuvânt.

Alți membri ai aceluiași grup de turiști germani călătoresc într-un alt autobuz, care nu a fost implicat în accident, a declarat purtătorul de cuvânt al protecției regionale în cadrul unei conferințe de presă. Cei răniți au fost duși la un spital din Funchal, capitala Madeira. Din cei 28 de răniți inițial duși la spital, un turist german nu a supraviețuit leziunilor, ridicând numărul morților la 29, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului miercuri seara. Trei dintre cei răniți au suferit o intervenție chirurgicală, 23 au fost sub observație și doi au fost evacuați. Nu au existat copii printre victime, a confirmat spitalul, adăugând că doi dintre cei răniți provin din Portugalia, în timp ce ceilalți sunt cetățeni străini.

Președintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa a declarat pentru SIC TV că unele dintre victime au fost din Madeira, dar cele mai multe erau germane. Un oficial regional de protecție civilă a declarat că turiștii implicați în accident au avut vârste cuprinse între 40 și 50 de ani. Procuratura din Portugalia intenționează să deschidă o investigație asupra accidentului, a declarat Lusa.

Madeira este o destinație turistică populară. Sezonul de vârf este în timpul verii, dar are și mulți vizitatori în jurul Paștelui.

Prim-ministrul portughez Antonio Costa a trimis un mesaj de condoleanțe cancelarului german Angela Merkel. „A fost un regret profund să aflu despre accidentul tragic din Madeira”, a spus Costa pe Twitter. „Pentru toate familiile implicate, trimit cele mai profunde condoleanțe”. Purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert și-a exprimat de asemenea condoleanțele pe Twitter. „Tristețea noastră profundă revine tuturor celor care și-au pierdut viața în autobuz, gândurile noastre sunt cu răniții”, a spus el într-un tweet. Trei zile de doliu au fost declarate de guvernul regional din Madeira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri