Caută
Close this search box.

AEP: Klaus Iohannis poate participa la campania pentru referendum

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis poate participa la campanie şi poate promova referendumul naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional, spune preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică.

Acesta adaugă că nu există nici o interdicţie în acest sens în nici un act normativ.

„Nu există nici o interdicţie în nici un act normativ că preşedintele nu poate participa în campanie şi promova acel referendum.

Este interpretat greşit un alineat (din legislaţie-n.r.) cu privire la autorităţile publice – interdicţia aceea se referă ca şi în codul de bune practici al Comisiei de la Veneţia cu privire în principal la autorităţile administraţiei publice”, a spus preşedintele AEP.

Potrivit Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, campania electorală începe la momentul aducerii la cunoştinţă publică a datei şi întrebărilor referendumului. „Suntem în campanie electorală pentru referendum”, a spus Mituleţu-Buică, potrivit Agerpres.

Declarația vine după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că PSD intenționează să îi interzică președintelui Klaus Iohannis, printr-o ordonanță de urgență de modificare a legii referendumului, posibilitatea de a se pronunța asupra consultării populare din 26 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri