Caută
Close this search box.

Alianța 2020 USR-PLUS este ținta unei campanii de dezinformare prin pliante la Poştă

USR PLUS

Alianța 2020 USR-PLUS reclamă că este ținta unei campanii de dezinformare prin pliante primite de oameni în cutiile poștale, cere poliției să afle cine sunt autorii acestora și anunță că va depune plângere penală.

„Atacurile adversarilor politici ai Alianța 2020 USR PLUS au depășit orice limită. Ne-au făcut securiști, au încercat să ne oprească să ne înscriem în cursa electorală, au inventat tema falsă a atacului la proprietate, ne-au distrus, ca niște tâlhari, noaptea, corturile de campanie și afișajul electoral. Acum, însă, au dus dezinformarea și manipulările într-o zonă sensibilă, cea legată de copii, de dreptul și dorința oamenilor de a avea copii. Au tipărit pliante false pe care au pus cea mai ticăloasă minciună, anume că noi vrem ca avortul să fie obligatoriu în România. Și au inventat și un fals membru al Alianței care ar fi spus asta”, anunță Alianța 2020 USR-PLUS, pe pagina de Facebook.

USR-PLUS precizează că „aceste pliante otrăvite cu dezinformări abjecte” au fost puse în cutiile poștale ale unor oameni ca să îi sperie.

„Nu vom lăsa ticăloșia să meargă mai departe. Facem plângere penală și cerem poliției să afle cine sunt cei care induc panica și frica. Cine sunt cei cărora le este așa de frică de o Alianță cu oameni care nu au mai făcut politică și încearcă să ne decredibilizeze”, anunță Alianța.

Aceasta le amintește tuturor competitorilor electorali că aceste practici demne de anii ’90 sunt pedepsite penal.

„Vom descoperi producătorii și distribuitorii acestor pliante otrăvite cu ajutorul susținătorilor noștri, semnalând Poliției fiecare act care prejudiciază imaginea Alianței și credibilitatea candidaților. Vom face plângere la Poliție pentru folosirea ilegală a identității Alianței. Vom face de urgență și sesizări către AEP să ia toate măsurile legale în acest caz revoltător de intoxicare cu minciuni”, precizează Alianța 2020 USR-PLUS.

Pliantele au fost găsite în Cluj-Napoca și în două comune din județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri