Caută
Close this search box.

Alina Gorghiu: PNL va sesiza din nou CCR în privința Codurilor Penale

Gorghiu

PNL va vota împotriva propunerilor de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală în Parlament, declară la RFI senatoarea liberală Alina Gorghiu. Deputații urmează să dea votul final miercuri, după ce proiectul a fost dezbătut în Comisia Iordache.

Cum va vota PNL în privința Codurilor Penale? ”Împotrivă și am anunțat acest lucru încă de la finalizarea dezbaterilor din comisie, pentru că în mod cert, această comisie și-a ratat obiectivul. Codurile în sine sunt acte normative extrem de importante pentru tot sistemul judiciar și pentru justițiabilul din România, care ar trebui să servească în mod egal tuturor, nu ar trebui să fie făcute aceste două legi, Cod Penal, Cod Procedură Penală, pornind de la interesul unei persoane sau interesul unui partid. Aceste Coduri astăzi au chipul domnului Dragnea. Toată senzația mea, de doi ani de zile, a PNL-ului, de doi ani de zile, de când guvernează PSD a fost exact aceasta, că avem două Coduri care se croiesc după nevoile liderului PSD și ale altor câțiva lideri”, spune Alina Gorghiu.

Senatoarea liberală precizează că PNL va sesiza din nou Curtea Constituțională în privința Codurilor Penale: ”Dacă astăzi vor trece la vot prin Camera Deputaților, e doar o victorie de etapă. Noi vom sesiza la CCR din nou proiectele care vor fi adoptate de plenul Camerei Deputaților astăzi. Vă reamintesc o serie de exemple, care să arate că nu este o obsesie a Opoziției pentru blocarea acestor Coduri: reducerea termenelor de prescripție, poate cel mai controversat articol din acest Cod, care face ca dosarele dinainte de 2010 să devină istorie, vor fi prescrise. Confiscarea extinsă se îngreunează, se dezincriminează infracțiunea de neglijență în serviciu și așa mai departe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri