Antonio Tajani va avea discuţii cu liderii grupurilor politice din PE despre punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Preşedintele Parlamentului European a precizat, într-un mesaj pe Twitter, că instituţia susţine candidatura fostei şefe a DNA pentru funcţia de procuror-şef european.

„Îngrijorat de informaţiile despre punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Parlamentul European încă susţine acest candidat pentru funcţie de procuror-şef european. Voi ridica această problemă la întâlnirea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor politice din PE”, a scris Antonio Tajani, vinerea trecută, pe Twitter.

Critici legate măsura punerii sub control judiciar a Codruţei Kovesi au fost şi din partea altor eurodeputaţi. De exemplu, Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a exprimat preocupare în legătură cu procedurile care o vizează pe fostul procuror-şef al DNA, avertizând că ar putea cere o dezbatere în viitoarea legislatură a Parlamentului European, informează Gândul.

1 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =