Caută
Close this search box.

ANUNȚ IMPORTANT! Ce faci cu cardul de sănătate, după ce a expirat termenul de valabilitate

Veste importantă pentru români! Autoritățile au anunțat ce se întâmplă cu perioada de valabilitate a cardurilor de sănătate emise de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Ce trebuie să știe cetățenii?

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, a declarat miercuri că termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani şi că acele carduri care au inscripţionată data de 31.03.2019 vor expira la sfârşitul lunii martie 2021.

„Reamintesc atât unităţilor medicale, care se află în relaţie contractuală, cât şi asiguraţilor că termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate care au fost emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani. Cardurile care au inscripţionată 31.03.2019 vor expira la 31.03.2021. Din acest punct de vedere ne dorim ca nimeni să nu pună problema datei de expirare a cardului naţional. Categoric cardurile naţionale emise din luna august 2018 au de la început dată de valabilitate de 7 ani. Dorim astfel să informăm şi să nu creăm nicio problemă legată de accesul pacientului la serviciile medicale, care se face în baza cardului naţional de sănătate”, a declarat Rodica Biro, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri