Caută
Close this search box.

Apel pentru Adela. Fetița de 7 luni are nevoie urgent de un transplant de inimă

bebelusi

Viața unei fetițee de 7 luni atârnă de un fir de ață. Adela a fost diagnosticată cu o malformație gravă și rară a inimii: cardio-miopatie dilatativă. Adică inima ei s-a mărit atât de mult, încât îi pune viața în pericol. Doar un transplant ar putea să o salveze. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde este tratată acum fetița, spun că șansa ei este la una dintre clinicile specializate din afara țării. Familia fetiței se roagă pentru un miracol și își pun speranța în noi toți, pentru ajutor.

Cu durere în suflet, Mihai Trandafir, tatăl Adelei, speră într-un miracol. Copila de 7 luni părea până acum două săptămâni perfect sănătoasă. Dar medicii i-au pus un diagnostic crunt: cardiomiopatie dilatativă. Adică o anomalie pentru care nu au fost găsite explicații medicale până acum. Inima fetiței s-a mărit accelerat și a devenit mult prea mare într-un trup atât de mic. Și pune în pericol funcțiile vitale ale organismului.

Transplantul de cord este unica șansă pe care fetița o are ca să poată supraviețui. Nu poate fi făcut, însă, în Romțnia. Medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu caută soluții ca starea fetiței să nu se agraveze și încearcă să găsească o clinică în afara țării unde poate primi o inimă nouă.

Printre primii care au sărit în ajutorul micuței Adela au fost colegii tatălui ei. Comisarul Ionuț Alexa lucrează de mulți ani la Serviciul de Furturi Auto și aproape zilnic se confruntă cu oameni care și-au făcut un mod de viață din a încălca legea. Nu îl sperie amenințările celor arestați, în schimb, atunci când vorbește despre familia lui Mihai Trandafir, vocea îi tremură și abia își stăpânește lacrimile.

Comisarul Alexa și colegii săi din Poliția Capitalei au început deja să strângă bani pentru Adela, cu speranța că se va găsi un spital în care să poată primi o inimioară nouă.

După ce medicii vor finaliza dosarul fetiței și vor găsi un spital care să accepte cazul, ministerul Sănătății promite să găsească soluțiile pentru finanțarea transferului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri