UPDATE Au apărut primele poze cu dezastrul din catedrala pariziană.

UPDATE  23.15 Şi acoperişul catedralei Notre-Dame s-a prăbuşit. „Nu suntem siguri că mai putem salva Catedrala Notre-Dame”, a declarat ministrul adjunct de Interne al Franţei.

UPDATE Una dintre turlele catedralei s-a prăbuşit. Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea „celui mai vizitat monument istoric din lume”.

Un puternic incendiu a izbucnit luni după-amiază la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, pompierii luând decizia de a evacua zona din jurul unuia dintre cele mai vizitate simboluri ale Franţei şi Parisului, conform AFP şi Reuters.

Martorii, citaţi de Reuters, au relatat că se putea vedea fum ieşind din acoperişul catedralei, iar flăcările erau vizibile în zona celor două clopotniţe.

„Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris”, a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

Pompierii parizieni au declanşat o operaţiune de anvergură pentru salvarea monumentului istoric.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident, potrivit Agerpres.

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate.

Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre „personajele principale” ale romanului clasic „Cocoşatul de la Notre-Dame”, scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti.

FOTO: Reuters

306 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here